گیاه جو
جو (نام علمی: Hordeum vulgare) یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینهها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً ازاتیوپی و آسیای جنوبشرقی آغاز شدهاست.
خواص جو[ویرایش]
) جو پوست کنده که هنوز سبوس آن جدا نشده 2)جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است )3جو سفید که پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است
- غذایی بسیار مقوی است .
- خاصیت نرم کننده دارد .
- در قدیم از جو زیاد استفاده میکردند .
- برای نقرس مفید است .
- جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
- ماءالشعیر برای درمان سل، زخمهای ریوی و سردرد گرم مفید است .
- ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم میشود.
- ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
- برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمتهای دردناک بگذارید .
- جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
- بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین میبرد.
- سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
- کشک الشعیر برای مزاجهای گرم و اسهالهای صفراوی مفید است .
- برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
- برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید .
- جو چون دارای پروتئاز میباشد بنابراین از سرطان جلوگیری میکند .
- جو
-
اطلاعات غذایی
(انرژی (کیلوکالری 354
- همشهری آنلاین- شهره فرجی:
جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر میرسد. این ماده غذایی دارای خواص دارویی فراوانی است که به برخی از آنها اشاره کردهایم.برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره است. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم میشود، جو بهاره و جو پائیزه.
جو بهاره در بهار کشت میشود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه میدهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت میشود و محتاج سرمای زمستان است.
برخی از خواص دارویی جو:
• به هضم غذا کمک میکند.
• سطح کلسترول بد را کاهش میدهد.
• از ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی پیشگیری میکند.
• از نارسایی قلبی پیشگیری میکند.
• از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند.
غله جو به خاطر داشتن فیبر رژیمی فراوان، به هضم غذا کمک بسیار خوبی میکند. این ماده غذایی با تحریک باکتریهای مفید در روده خطر ابتلا به هموروئید و سرطان روده را کاهش میدهد. جو حاوی یک ماده پایین آورنده کلسترول، به نام "اسید پروپیونیک " است که توسط فیبر نامحلول موجود در خود تولید میشود.
جو برای سلامت قلب نیز دارای خواص فراوانی است. این ماده غذایی از آنجا که سطح کلسترول را کاهش میدهد، موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی و نارساییهای قلبی نیز میشود.
جو سرشار از ماده معدنی منیزیم است و کمبود منیزیم نیز باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و به بالا رفتن قند خون و در نتیجه دیابت منجر میشود.
* سوپ جو با آب مرغ خوشمزهتر میشود؛ چون آب مرغ بیرنگ است برای سوپ سفید جو مناسبتر است.
* جو حتماً باید خوب بپزد و لعاب بیندازد.
* شیر را گرم کنید چون اگر شیر سرد را در سوپ بریزید شیر میبرد ولی وقتی حرارت آن با سوپ برابر باشد دیگر سوپ بریده و اصطلاحاً (بره بره) نمیشود.
* برای غلیظ شدن سوپ میتوانید 2 قاشق سوپخوری آرد ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنید.
* از قرص عصارهی مرغ نیز میتوانید برای تهیه سوپ جو نیز استفاده کنید.
* خامه را با کمی سوپ داغ مخلوط کرده و بعد به سوپ اضافه کنید.
* جعفری را خیلی ریز کنید طوری که آب نیندازد سپس روی سوپ بریزید.
* هویج نگینی خرد شده برای سوپ مناسبتر است زیرا رنگ سوپ را سفیدتر نگه میدارد و زیباتر است.
* چربی آب گوشت یا مرغ را بعد از سرد کردن در یخچال، از آن جدا کنید.
* برای نگهداری جو پخته میتوانید آن را در بستههای کوچک در فریزر نگهداری کنید تا پختن سوپ زمان کمتری بگیرد.
انواع سوپ جو
1- سوپ جو با گوشت سر گنجشکی (قلقلی) همراه با مخلوط شیر، جعفری و گشنیز
2- جو با گوشت سرگنجشکی یا رب گوجه فرنگی و مقداری برگ چغندر ریز شده
3ـ جو با آب مرغ یا گوشت و چغندر و هویج نگینی خرد شده و کمی جعفری
4- جو همراه با لوبیا سبز ریز شده، هویج نگینی خرد شده و گوجه فرنگی بدون پوست رنده شده
5- جو همراه با تره فرنگی، خامه و زرده تخم مرغ
6- جو همراه با عدس، رب گوجه فرنگی، هویج نگینی خرد شده و آب مرغ کم چربی یا بدون چربی
7- جو همراه با لوبیا چیتی که از قبل خیس کرده، جوشانیده و آب آن را دور ریختهاید اصطلاحاً (لوبیا چیتی سفید شده) همراه با هویج و آب گوشت
8- جو با کرفس و هویج نگینی خرد شده همراه با ماست چکیده
9- جو و گندم خیس شده به نسبت مساوی و هویج، جعفری و گوجه فرنگی بدون پوست رنده شده (یا رب گوجه فرنگی) همراه با آب گوشت یا مرغ
10- جو همراه با ورمیشل، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی، نعنا و ترخون
11- جو همراه با آب گوشت یا مرغ، شلغم و هویج نگینی شده و اسفناج ریز شده
12- جو همراه با فلفل دلمهای ریز شده (رنگی و سبز) و آب گوشت یا مرغ
13- جو همراه با آب گوشت یا مرغ، هویج و برای روی سوپ پنیر تبریز و جعفری خرد شده
14- جو همراه با آب گوشت یا مرغ و 3 عدد پیاز درشت خلالی شده
15- جو همراه با آب گوشت، سیر، گشنیز، گوجه فرنگی بدون پوست رنده شده
16- جو همراه با آب گوشت یا مرغ، قارچ ورقه شده، سیب زمینی ترشی و هویج نگینی خرد شده، شیر، گوجه فرنگی رنده شده
17- جو همراه با آب گوشت، زرشک و سیب زمینی
18- جو همراه با آب گوشت یا مرغ، هویج، گوشت یا مرغ پخته رشته شده و رب گوجه فرنگی
19- جو همراه با جگر و سنگدان مرغ، هویج، رب گوجه فرنگی و کمی جعفری
20- جو همراه با آب گوشت یا مرغ، هویج، کاهو یک سانتی خرد شده
مواد لازم:
جو یک پیمانه آب گوشت یا مرغ 5 پیمانه هویج یک عدد رنده شده یا خرد شده خامه یک دوم پیمانه شیر 2 پیمانه نمک، فلفل به میزان لازم جعفری کمی، خرد شده طرز تهیه:
* جو را از قبل خیس کرده، حدود دو ساعت با 8 پیمانه آب بپزید تا کاملاً پخته و نرم شود.
* آب گوشت یا مرغ را با هویج و جو مخلوط کرده، حدود نیم ساعت دیگر بپزید.
* سپس شیر گرم کرده را به آن اضافه کنید و 15 تا 20 دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید تا سوپ جا بیفتد.
* نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید.
* در انتها سوپ را با خامه مخلوط کرده، همراه با کمی جعفری سرو کنید.
انواع سوپ - نشریه هنر آشپزی - شماره 61- الهه آذری
گردآوری پرتال آکاایرانگردآوری پرتال آکاایران
خواص جو
- مجموعه: خواص مواد غذایی
خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند. تب را برطرف می کند و به عنوان مقوی و تونیک عمل می کند. و مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی کمک می کند و برای کاهش ترشح شیر کاربرد دارد.
جو گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه استوانه ای آن بسته به ارقام مختلفه از ۱۰۰ ـ ۴۰ سانتی متر فرق می کند.
● خواص جو :
جو به طور کلی در طب سنتی به سه صورت مختلف استعمال می شود :
۱) جوی کامل که دانه با سبوس روی آن باشد و فقط دنباله آن را کنده باشند.
۲) جوی مقشر یا پوست گرفته که عملاً قسمتی از پوست آن گرفته شده است.
۳) جوی سفید کرده که تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوی سفید درآمده باشد که در اصطلاح به آن جوی مرواریدی می گویند.
جوی کامل معمولاً برای تهیه غرغره ها به کار می رودو در سایر موارد از جوی مقشر یا جوی کاملاً سفید استفاده می شود.
● خواص دارویی :
مالت جو کمک به هضم غذا می کندو مغذی است و سینه را نرم می کند ، برای معالجه سوء هاضمه تجویز شده است.
خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند. تب را برطرف می کند و به عنوان مقوی و تونیک عمل می کند. و مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی کمک می کند و برای کاهش ترشح شیر کاربرد دارد.
جو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای سنتی سرد و خشک است و مواد مغذی آن از گندم کمتر است، ولی قابض و خشک کننده است. غلیان صفرا و خون را تسکین می دهد و تب های گرم و تب های سل را تقلیل می دهد. مضر مثانه است، از این نظر باید با روغن و انسیون خورده شود.
اگر جو مقشر را بپزند به حدی که جوها شکفته و خوب پخته شوند، ولی آن را نمالند و آن را صاف کرده و سردش کنند ماءالشعیر به دست می آید ؛ ماءالشعیر سرد و تر است. مسکن حدت خون ، صفرا ، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطنی را تسکین می دهد و حرارت کند و عطش مفرط را فرو می نشاند و برای سل، زخم های ریه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اینها نافع است.
زود هضم می شود ، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولی معده را سست می کند. برای آلات داخل شکم اشخاص سرد مزاج مضر است و نفاخ. از این نظر باید گل قند خورده شود و در مواردی که شکم بسته است، خوردن ماءالشعیر جایز نیست، و جمع بین ماءالشعیر سکنجبین نیز جایز نیست. اگر ماءالشعیر با نصف وزن جو آن ، خشخاش کوبیده مخلوط و مانند حریره شود، برای سردرد گرم مفید است و با عناب ، سپستان ، انجیر و پرسیاوشان برای درد سینه و سرفه مجرب است.
شیره جو که آن را کشک الشعیر گویند سرد مایل به خشک است و غلیظ تر از ماءالشعیر است و برای اسهال صفراوی و مزاج های گرم مفید است و غرغره با آن برای ورم گلو و درد گلو نافع است.
ضماد و آرد جو رادع است، ورم های سخت را تحلیل می برد، دمل های گرم را سر باز می کند و به تنهایی و یا مخلوط با هم وزن آرد جو و تخم پنیرک، برای سل ، ذات الجنب ، ورم های زیر بغل ، سینه ، پستان ، پشت گوش و سایر اعضا مفید است و ضماد آن با ریوند چینی برای ورم هایی که حرارت آنها در کمال حدت نباشد ، بسیار نافع است و با سرکه برای ورم های صفراوی و مخملک مفید است. اگر آرد جو نباشد ، جو مقشر را با آب و یا عصاره برگ های مناسب ساییده و استفاده کنید.
ضماد آرد جو با آب برای نقرس گرم و با آب گشنیز تازه برای تحلیل خنازیر و ورم های گرم سفت و ورم گلو نافع است.
آب پخته جو با سرکه برای جرب و خارش و آب برگ کاهو و نظایر آن برای سردرد ، ورم چشم ، باد سرخ و محکم کردن عضو شکسته نافع است. خوردن آرد جو با شکر غذای خوبی برای اطفال و مسکن عطش و التهاب است.
نان جو ثقیل الهضم و سنگین است و نفاخ. اگر خمیر آرد جو را بگذارند که ترش شود و در دوغ حل کنند و یک شب بگذارند بماند و بخورند برای تسکین غلیان خون صفراوی ، تشنگی مفرط ، قی صفراوی، تب های گرم ، اسهال صفراوی و خارش بسیار مفید است.
جو برای سرد مزاجان مضر است از این نظر باید با شکر خورده شود.
● نگاهی به تحقیقات علمی جدید در مورد خواص درمانی جو:
جو از روزگاران کهن همیشه به عنوان بسته ای از ترکیبات دارویی مفید برای بیماران قلبی و یبوست و دیگر اختلالات هاضمه و احتمالاً سرطان شناخته شده است.
▪ جو به عنوان دارویی برای عروق قلبی:
جو ، به نظر می رسد که از چند طریق در کاهش کلسترول مؤثر است. یکی این است که شبیه داروهای شیمیایی ضد کلسترول بازار، در مکانیسم ساخت کلسترول در کبد دخالت کرده و کلسترول را کاهش می دهد. محققان وزارت کشاورزی آمریکا در مرکز تحقیقات مادیسن سه ترکیب جداگانه در جو کشف کرده اند که قابلیت کبد در ساختن کلسترول نوع LDL را مهار می کند.( LDL جزوی از کلسترول است که مضر بوده و به رگ های خونی آسیب می رساند و منجر به حمله های قلبی می شود.)
در آزمایشی خوراندن جو به خوک موجب شده که کلسترول خون خوک تا ۱۸ در صد پایین بیاید و بدین ترتیب ، جو در کاهش کلسترول خون انسان نیز مؤثر است. تحقیقات دکتر روزماری نیومن استاد دانشگاه موتانا که بر روی عده ای از مردان داوطلب انجام شد، نشان داد که خوردن جو به صورت نان ، دانه پخت و کیک کلسترول خون آنها را به میزان محسوسی پایین آورده است.
این گروه پس از۶ هفته هر روز سه بار با غذای خود از خوراکی های جو استفاده کرده اند و پس از ۶ هفته کلسترول خون آنها ۱۵ در صد کاهش یافته است.آزمایشها نشان می دهد هر چقدر کلسترول خون بیشتر باشد، تأثیر رژیم جو در کاهش آن بیشتر است.
در آزمایش فوق گروه دیگری که طی همان مدت ۶ هفته از آرد گندم یا سبوس گندم به جای جو استفاده کرده بودند، هیچ کاهشی را در کلسترول خون نشان ندادند.
به نظر دکتر نیومن خاصیت کاهش کلسترول در خون ، حداقل قسمتی مدیون وجود مواد بتاگلوکان محلول در آن است. (مواد بتوگلوکان الیاف صمغی هستند که به خصوص در جو و یولاف(جو دو سر) به صورت قابل حل در آب حل می شود. این مواد نه فقط در پوسته نازک خارجی بلکه در داخل مغز دانه جو نیز وجود دارد.)
دکتر نیومن در حال حاضر با همکاری گروهی از دانشمندان سوئدی دست اندر کار اجرای تحقیقاتی هستند که معلوم کند کدام واریته جو از این نظر بهترین هستند یعنی کلسترول خون را بیشتر کاهش می دهند.
آزمایش هایی که در دانشکده پزشکی دانشگاه ویسکانسن شده نیز نشان می دهد که کپسول های حاوی روغن جو که محتوی عواملی برای کاهش قابلیت کلسترول سازی کبد هستند، به اشخاصی که پس از انفارکتوس عمل جراحی قلب کرده اند داده شده، موجب کاهش کلسترول خون آنها در حدود۱۸ـ ۹ در صد شده است.
▪ جو به عنوان ضد سرطان:
دکتر چارلز اسون ، دانشمند و کارشناس تغذیه در دانشگاه ویسکانسن، معتقد است که در دانه های گیاهان،مواد شیمیایی ضد سزطان وجود دارد و دکتر ترول ، یکی از صاحب نظران در رشته علوم تغذیه، نیز این نظریه را تدیید می کند. دکتر ترول می گوید مواد شیمیایی معروف به مهار کننده های پروتئاز که در دانه های گیاهی از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سرکوب می کنند و به این دلیل جو در ردیف مواد ضد سزطان قرار دارد.
▪ جو برای رفع یبوست:
گروهی از دانشمندان معتقدند جو برای یبوست بسیار مفید است. در آزمایشاتی که انجام دادند به این نتیجه رسیدند که هر چه بیشتر آرد جو را تصفیه کنند، یعنی بیشتر سبوس آن گرفته شود اثر شفابخش آن کمتر می شود. بهترین راه این است که جو با سبوس کامل به صورت آرد یا بلغور جو مصرف شود.
جو سفید کرده که اغلب در فروشگاه ها عرضه می شود، دارای آثار شفابخش کمتری به خصوص در رفع یبوست است. ولی به هر حال جو پوست کنده و بدن سبوس نیز از نظر مبارزه با بیماری های قلبی تا حدودی مفید است.
دانشمندان دانشگاه ویسکانسن توصیه می کنند برای این که از حداکثر خواص جو استفاده شود، حتی الامکان آرد کامل آن تهیه و مصرف شود، یعنی سبوس آن هیچ گرفته نشود زیرا ترکیبات ضد کلسترول جو بیشتر در پوسته خارجی یعنی در سبوس جو قرار دارد.
بر اساس نتایج پژوهشهای جدید، جو الیاف غذایی ذوب شونده زیادی دارد و میزان کلسترول بالای خون را بسیار کاهش می دهد. کلسترول بالا میزان خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد. پژوهشگران خوردن روزانه جو را توصیه می کنند.
منبع:aftab.ir
دکتر سلام – هنگامی که در مورد جو صحبت میکنیم اولین چیزی که به ذهن شما می آید این است که جو غذایی برای کاهش وزن است اما این ماده خوراکی فقط برای کاهش وزن نیست. در این مقاله یک لیست همه کاره درباره فواید جو را می گوئیم:
درمان آکنه
جو پخته شده می تواند چربی اضافی و باکتری های پوست را از بین ببرد. این یکی از راحت ترین شیوه برای درمان آکنه است. کافیست مقداری جوپخته شده ر ا به صورت بمالید. انجام این کار به طور منظم به میزان قابل توجهی آکنه را کاهش میدهد
محافظت در برابر پوست خشک
جو شامل پلی ساکارید است که به نوبه خود زمانی که در آب مخلوط می شوند ژلاتینی می شود. هنگامی که آن را به صورت بزنید، محافظ خوبی برایپوست خشک است . این درمان نه تنها با پوست خشک مبارزه میکند، بلکه آن را نرم و انعطاف پذیر میکند
خارش
با توجه به خواص ضد التهابی آن، جو دوسر در برابر خارش پوست موثر است. حمام بلغور جو دوسر به خصوص در درمان درماتیت عصبی، بیماری پوستی است که باعث خارش شدید و التهاب پوست می شود موثر است
مرطوب کننده پوست
هنگامی که جو پخته شده روی پوست می گذارید بتا گلوتن موجود در جو. بخوبی در جاهای عمیق تر پوست نفوذ کرده در نتیجه پوست مرطوب می شود. انجام این کار نیز خارش پوست را التیام میدهد
برای روشن کردن پوست
بسیاری از لوازم آرایشی از جو در محصولات مراقبت از پوست به دلیل موثر بودنش استفاده میکنند.یکی از خاصیتهای مهم آن سفید کردن پوست است. استفاده از آن را روی پوست آفتاب سوخته به روشن شدن آن بسیار کمک می کند
درمان پوسته پوسته شدن پوست
شما می توانید خودتان اسکراب لایه برداری صورت را با جو و جوش شیرین درست کنید. این نه تنها پوست خشک را درمان میکند، بلکه خاصیت مرطوب کنندگی نیز دارد
برای تسکین پوست ملتهب
جو یکی از بهترین درمانها برای تسکین پوست ملتهب است. آیا پوست شما دچار آفتاب سوختگی یا بیماری های پوستی دیگر شده است برای این کار، در حمام بلغور جو دوسر پوست ملتهب را درمان میکند
پاک کننده طبیعی
جو شامل ساپونین که مواد پاک کننده طبیعی است. این مواد پاک کننده طبیعی می تواند به طور موثر گرد و غبار و چربی اضافی را از منافذ پوست پاک کند
برای درمان خشکی پوست سر و خارش
جو می تواند به درمان پوست خشک بدن کمک کند، بخصوص پوست خشک سر. دو یا سه بار در ماه به پوست سر بزنید تا از خارش رها یی یابید
درمان شوره سر
قبل استفاده از شامپو جو را همراه با روغن موها را ماساژ دهید . این کار درمان موثر برای شوره سر است.
رشد مو
خوردن جو نه تنها باعث کاهش وزن می شود،بلکه دارای مواد مغذی مانند ویتامین های A و C، آهن، روی، منیزیم و غیره است که باعث تقویت مو می شود
از بین بردن بو
آیا می دانید که جو می تواند به از بین بردن بو کمک کند؟ یک کاسه بلغور جو دوسر خام در یخچال قرار دهید تا تمام بوهای یخچال را بخود جذب کند
مراقبت از حیوان خانگی
به همان شیوه که بلغور جو دوسر درانسان التهاب پوست را کاهش می دهد در حیوانات نیز همانطور است. اگر حیوان خانگی دچار خارش می شود ازبلغور جو دوسر مخلوط در آب به بهبودی او کمک کنید
کاهش اشتها
بلغور جو دوسر کالری کم اما فیبر بالایی دارد. این فیبر بالا یک وعده غذایی سالم است که می تواند شما را سیر نگه دارد
جایگزین سالم برای خرده نان
به جای استفاده از خرده نان از بلغور جو دوسر استفاده کنید که بسیار سالم است
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع و آدرس hiDoctor.ir مجاز می باشد
نکته خیلی مهم : ذکر مورد استعمال داروهای گیاهی تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی این سایت میباشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز یا تکذیب مورد درمانی ذکر شده نمی باشد . | |
جو Barley نام علمی Hordeum vulgare |
|
کلیات گیاه شناسی جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگسبز تیره می باشد . جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه . جو بهاره در بهار کشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیکه جو پائیزه در پائیز کشت می شود و محتاج سرمای زمستان است . | |
ترکیبات شیمیایی: در صد گرم جو مواد زیر موجود است : آب 11 گرم پروتئین 8گرم مواد نشاسته ای 78 گرم کلسیم 16 میلی گرم فسفر 189 میلی گرم آهن 2 میلی گرم سدیم 3 میلی گرم پتاسیم 160 میلی گرم ویتامین ب 1 0/12 میلی گرم ویتامین ب 2 0/05 میلی گرم ویتامین ب 3 3 میلی گرم ضمنا جو دارای مقدر بسیار کمی آرسنیک می باشد . | |
خواص داروئی: جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود 1) جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده 2)جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است )3جو سفید که پوست وس بوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است مواد مقوی آن کمتر از گندم بوده ولی قابض و شخک کننده است . 1)غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است . 2)خاصیت نرم کننده درد . 3)در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند . 4)برای نقرس مفید است . 5)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است . 6)ماء الشعیر برای درمان سل ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است . 7)ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود. 8)ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است . 9)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید . 10)در جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است . 11)بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد. 12)سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند. 13)کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است . 14)برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید . 15)برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید . 16)جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند . | |
طرز استفاده: سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست . ماء الشعیر : جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند . کشک الشعیر : جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد . عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساکاروز ، 20 درصد دکسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین هایB1 و B2 است | |
مضرات : مضرات خاصی گفته نشده است .
|