آموزش قدم به قدم شارژ کارتریج های جوهر افشان HP
مسلما اصلیترین دلیل کسانی که یک پرینتر خریداری میکنند کاهش هزینههای چاپ و در دسترس بودن آن است اما باید بدانید که یک پرینتر به هیچ وجه نمیتواند به طور نامحدود کار کند. هر پرینتر با توجه به ظرفیت مخزن یا کارتریج خود قادر به چاپ تعداد محدودی برگ است. چاپگرها به طور کلی به سه دستهی سابلیمیشن، جوهر افشان و لیزری تقسیم میگردد. از این میان پرینترهای جوهر افشان و لیزری کاربرد بیشتری دارند. شارژ پرینترهای لیزری به دلیل ساختار داخلی کارتریجها و نوع مواد و پودرهای داخل آن به هیچ وجه توصیه نمیشود. پودر داخل این دسته از کارتریجها از عناصر بسیار زیان بار و سبک تشکیل شده است که در صورت تماس با آن میتواند خطر جدی به دنبال داشته باشد. پودرهای داخل مخزن کارتریجهای لیزری به دلیل سبکی بیش از حد، با کوچکترین جریان هوا وارد دستگاه تنفسی شما خواهد شد. بنابراین در صورت لزوم شارژ پرینترهای لیزری باید به افراد متخصص و در مکانهایی که جریان هوا به خوبی وجود دارد واگذار شود. پرینترهای جوهر افشان عموما دارای کارتریج و یا مخزن جوهر هستند. داخل این کارتریجها فقط از جوهر پر میشود بنابراین خطر چندانی را به همراه ندارد. هزینههای گزاف جهت خرید یک کارتریج نو، میتوانید به آسانی کارتریج خالی از جوهر را مجددا از جوهر پر کنید و در هزینههای خود صرف جویی کنید. البته این کار باید حتما طبق اصول خود انجام شود تا نتیجه دلخواه حاصل شود. در صورت عدم رعایت اصولی که با شما در میان خواهیم گذاشت، نتیجهی مطلوبی را دریافت نخواهید کرد و یا حتی ممکن است کارتریج از کار بیوفتد. با ما همراه باشید تا شما در انجام این مراحل یاری کنیم. در این مطلب قصد داریم تا نحوهی شارژ کارتریجهای جوهر افشان HP را به شما آموزش دهیم. در این آموزش ما از کارتریج پرکاربرد HP61 به عنوان نمونه استفاده کردیم. کلیه مراحل شارژ اکثر پرینترهای HP به همین صورت است و تنها ممکن است محل سوراخهای ورودی و رنگها متفاوت باشند ولی نحوه شارژ کاملا یکسان است.
در ابتدا کارتریج را از داخل پرینتر در آورده و برچسب روی آن را به آرامی جدا کنید. پس از جدا کردن برچسب سوراخهای روی کارتریج، جهت ورود جوهر نمایان میشوند. معمولا دو کارتریج وجود دارد. یک کارتریج رنگی و دیگری مشکی است.
در تصویر زیر سوراخهای کارتریجها به خوبی مشخص است. قبل از شارژ توسط یک خلال دندان یا چوب کبریت از رنگهای داخل کارتریج مطمئن شوید. در کارتریج رنگی هر سوراخ مربوط به یک رنگ است پس حتما از قبل دقت کافی داشته باشید که کدام رنگ جوهر را باید داخل کدام سوراخ بریزید. دو سوراخ انتهایی دورتر از تک سوراخ، فقط جهت ورود هوا تعبیه شدهاند بنابراین نباید جوهر داخل آنها ریخته شود. این مساله در مورد هر دو کارتریج رنگی و مشکی صدق میکند.
در مرحلهی بعد، مقدار بسیار کمی آب گرم داخل یک ظرف مسطح ریخته و هد کارتریج که محل خروج جوهر است را چندین بار داخل آن بزنید و با دستمال کاغذی به آرامی تمیز کنید. شما با این کار علاوه بر باز کردن منافذ بسیار ریز هد که جوهر از آن خارج میشود، کیفیت چاپ را بهبود میبخشید. هیچ نیازی به محلولهای هد باز کن نیست. این محلولها معمولا در دراز مدت باعث آسیب دیدن هد و افت کیفیت میشوند. آب گرم این وظیفه را بسیار بهتر و ارزانتر از محلولهای هد بازکن انجام میدهد.
پس از تمیز کردن هد کارتریج نوبت به تزریق جوهر به داخل آن میرسد. سرنگ را بسته به حجم کارتریج خود پر کنید. این میزان معمولا برای کارتریج رنگی 3 میلیلیتر به ازای هر رنگ و برای کارتریج مشکی 10 میلیلیتر است. توجه کنید که از جوهر سازگار با پرینتر خود استفاده کنید تا بعدا مشکلی پیش نیاید.
در این مرحله نیاز به کیت هواگیری دارید. شما میتوانید با قیمت نسبتا پایینی در حدود 10 درصد قیمت یک کارتریج، کیت هواگیری مخصوص کارتریج پرینتر خود تهیه کنید و همیشه از آن استفاده کنید. معمولا کیت هواگیری کارتریج رنگی و مشکی جدا از هم هستند. کارتریج را به آرامی داخل کیت هواگیری جا بزنید. همانطور که گفتیم سوراخ مربوط به هر رنگ را از قبل تشخیص دهید تا رنگ اشتباها به داخل رنگ دیگری تزریق نشود. سوزن سرنگ را به آرامی وارد کارتریج کنید. دقت کنید که سرنگ را زاویه دار وارد کنید تا از داخل به فیلتر هد برخورد نکند. در صورت برخورد سوزن به فیلتر داخلی هد که دقیقا پشت آن قرار دارد، کارتریج بلا استفاده میشود. جوهر را به آرامی وارد کنید. برای پر کردن رنگهای دیگر، حتما سرنگ را شستشو دهید تا از ترکیب رنگها جلوگیری شود.
پس از پر کردن سایر رنگها، کارتریج را حدود دو ساعت به حال خود رها کنید تا جوهر به خوبی داخل اسفنج کارتریج نفوذ کند. پس از گذشت حدود دو ساعت زمان هواگیری فرا میرسد. ابتدا سرنگ را برداشته و سوزن سر آن را جدا کنید. درست زیر کیت هواگیری یک سوراخ جهت ورود سرنگ تعبیه شده است. سرنگ را داخل کنید و به آرامی پیستون سرنگ را به بیرون بکشید تا عملیات مکش صورت گیرد. زمانی که مقدار کمی جوهر وارد سرنگ شد، مکش را متوقف کرده و سرنگ را بیرون بکشید.
در مرحلهی بعد کیت هوا گیری را جدا کنید و توسط یک دستمال کاغذی به خوبی هد کارتریج را تمیز کنید. برای این که مطمئن شوید هر سه رنگ به خوبی شارژ شدهاند میتوانید هد کارتریج را ملاحظه کنید. در صورتی که هر سه رنگ قابل مشاهده هستند، کار خود را به درستی انجام دادهاید. برای کارتریج مشکی نیز دقیقا همین مراحل باید انجام شود و هیچ تفاوتی ندارد.
در مرحلهی آخر کارتریج ها را مجددا داخل پرینتر قرار دهید و یک برگه تست پرینت بگیرید تا از نتیجه کار خود مطلع شوید. در صورتی که کیفیت در حد مطلوب نبود ممکن است مجددا نیاز به عملیات هواگیری داشته باشید که البته بسیار بعید است. همچنین جهت بهبود کیفیت میتوانید توسط نرم افزار مخصوص پرینتر خود، دو الی سه بار عملیات Head Clean و یکبار Align را انجام دهید تا کیفیت بهبود یابد. در نهایت نتیجه کار ما در تصویر زیر قابل مشاهده است.
امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده باشید. در پایان لازم به ذکر است که سایت سخت افزار در قبال آسیب به کارتریج و چاپگر شما هیچگونه مسئولیتی ندارد، بنابراین در انجام مراحل ذکر شده نهایت دقت را داشته باشید.