روش های به زور فرمت کردن درایوهایی که فرمت نمی شوند!
ShahBaz | پنجشنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۶، ۰۸:۰۳ ب.ظ
روش های به زور فرمت کردن درایوهایی که فرمت نمی شوند!
---------------------------------------------------------به نام خدا--------------------------------------------------------------
سلام دوستان خوبم، قطعا تا به حال به این مشکل برخورد کردین که یه فلش یا درایو داشته باشید که به شکل عادی فرمت نشه و مشکل داشته باشه، معمولا این درایورها مشکل خاصی ندارن و با یک فرمت مشکلشون حل میشه اما گاهی اوقات وضعیت پیچیده تر از این حرفاست و باید تعویض یا تعمیر سخت افزاری بشه. ما در اینجا میخواهیم به بررسی راهکارهای فرمت کردن درایوها و فلش مموری و مموری کارت هایی بپردازیم که با روش عادی فرمت نمیشن و ارور میده.
گاهی اوقات این حافظه ها دچار برخی مشکلاتی میشن که ما رو مجبور میکنند که اونها رو فرمت کنیم و یا ویروسی شده و اصلا فرمت نمیشوند.
حالا ما با بررسی چند روش این بن بست رو دور میزنیم و با کلاه گذاشتن سر درایو اون لعنتی رو فرمت میکنیم! چون زوره!
در حالت عادی اگه روی یه درایو کلیک راست کنیم و گزینه ی Format رو بزنیم پنجره ای باز میشه که امکاناتی رو برای فرمت کردن به ما میده:
در بالای پنجره قسمت capacity مقدار حجم قابل استفاده ی درایو مشخص هست، بعد از اون در قسمت File system یک منوی کشویی داریم که میتونیم فرمت درایو رو میتونیم مشخص کنیم:
فرمت FAT32 معمولا بیشتر مورد استفاده قرار میگیره، با اینکه امنیت در فرمت NTFS بالاتر هست اما برخی دستگاههای پخش کننده نمیتونند ابزارهایی که از فرمت سیستم NTFS استفاده میکنند رو شناسایی و پشتیبانی کنند.
پایین تر Allocation unit size رو میبینیم. این مقادیر موجود در منوی کشویی این قسمت اندازه ی بلاک های حافظه در درایو شما رو نشون میده و با انتخاب اونها میتونید اندازه و حجم این بلاک ها رو کاهش یا افزایش بدین. برای درایوهایی که معمولا فایل هایی بزرگ و سنگین قراره داخل کپی بشه و خوانده یا نوشته بشه(مثل فیلم های سنگین و...) بهتره که اندازه ی هر بلاک رو بزرگ تر بگیریم و یک مقدار بزرگتر (مثلا در تصویر زیر بزرگترین اندازه ای که میتونیم بدیم 16Kilobytes هست) رو انتخاب کنیم و اگه معمولا از فایلهایی در این درایو استفاده میکنیم که حجم کمتری دارند(مثل عکس و فایل نوشتاری و...) بهتره اندازه ی بلاک ها رو کمتر در نظر بگیریم. با این کار سرعت خواندن و نوشتن در درایو بالاتر میشه.
بعد از اینها دکمه ی restore device defaults رو داریم که همینطور که از اسمش مشخصه تمام تنظیمات این پنجره رو میتونیم به حالت اولیه برگردونیم.
سپس volume label رو داریم که به ما این امکان رو میده که نام درایور رو هم همزمان با فرمت کردن با نام دلخواه عوض کنیم.
قسمت Format Options هم شامل دو گزینه ی Quick Format و Creat an MS-DOS startup disk هست.
وقتی گزینه ی Quick Format فعال هست، ویندوز تنها فایل ها رو حذف میکنه و یه فرمت سطحی انجام میده اما با برداشتن این تیک شما تمام اطلاعات درایور رو پاک میکنید و از نو اون درایور رو قالب بندی میکنه. در Quick Format اطلاعاتی که با این روش حذف شدن با احتما بیشتری ریکاوری میشن ولی با فرمت معمولی امکان بازگشت فایل ها با ریکاوری خیلی کمتر هست.
بعد از این تنظیمات با زدن دکمه ی Start فرمت کردن آغاز میشه. اما حالا اگه ارور داد و فرمت نشد چی؟؟؟ اینجاست که دیگه زبون خوش جواب نمیده و باید با زبان CMD و... با این درایو سخن بگیم!
روش اول، ویندوز را گول بزنید!
این روش برای فلش و کارت های حافظه و هاردهای اکسترنال مناسب هست، به این ترتیب که ابتدا فلش رو به کامپیوتر وصل میکنیم و روی درایوش کلیک راست میکنیم و مثل روش عادی گزینه ی format رو میزنیم تا پنجره ای که تصویرش رو در بالا گذاشتیم بیاد، بعدش تمام تنظیمات رو به شکل دلخواه درمیاریم و قبل از اینکه دکمه ی Start رو بزنیم، بدون اینکه پنجره رو ببندیم فلش رو از کامپیوتر میکشیم! سپس دوباره به کامپیوتر وصل میکنیم و به محض اینکه توسط ویندوز شناسایی شد گزینه ی Start پنجره ی format رو که قبلا باز کرده بودیم میزنیم.
با این کار معمولا باید درایور شروع به فرمت کنه و کار تموم بشه!
روش دوم، وقتی command prompt وارد میشود
از این روش برای تمام درایوها از جمله درایورهای هارد اینترنال و فلش و... استفاده میشه.
برای این کار در محیط ویندوز کلید ترکیبی ویندوز+R رو بزنید تا پنجره ی Run باز شه:
سپس command prompt رو با تایپ کردن CMD فراخوانی کنید و OK کنید تا این برنامه اجرا بشه:
حالا باید نام درایو مورد نظر رو وارد کیم و دستور فرمت رو بدیم، برای این کار باید به شکل زیر عمل کنیم:
format F:/fs:fat32
اینها رو تایپ میکنیم، اما به جای حرف F نام آدرس یا درایو مورد نظر رو تایپ میکنیم، مثلا اگه فلش یا درایوی که میخوایم فرمت کنیم G هست باید اونجا حرف G رو تایپ کنیم. در قسمت آبی رنگ فرمت مورد نظر خودمونو تایپ میکنیم، مثلا اگه بخواهیم با فرمت NTFS قالب بندی کنیم باید این حروف رو به جای fat32 تایپ کنیم.
بعد از این کار Enter میزنیم، اما دوباره CMD از ما یک تایید طلب میکنه و باید کلید Enter رو دوباره بزنیم تا شروع به فرمت بشه:
صبر میکنیم تا به طور کامل عمل فرمت کردن تموم بشه و 100درصدش کامل بشه:
بعد از تکمیل دیگه کار تمومه و درایو فرمت شده:
با زدن کلید Enter اطلاعات فرمت در اختیار شما قرار میگیره و سپس میتونید پنجره رو ببندید:
روش سوم، دیسک ویندوزXP
با یک دیسک ویندوزXP شما میتونید درایو مورد نظر رو فرمت کنید، از این روش هم برای فلش مموری و کارت حافظه و هم برای درایوهای هارد و... میتونید استفاده کنید.
به این ترتیب که ابتدا دیسک ویندوزXP رو داخل دیسک خوان بذارید و با CD سیستم رو بوت کنید، سپس خیلی عادی مراحل اولیه ی نصب ویندوز رو پیش برید تا جایی که باید یک درایو برای نصب ویندوز انتخاب کنید:
در اینجا شما باید درایوی که قراره فرمت بشه رو برای نصب ویندوز انتخاب کنید و Enter بزنید، سپس پنجره ی پایین به نمایش درمیاد:
حالا نوع قالب بندی مدنظر(فرمت) و نوع فرمت که Quick Format باشه یا فرمت کلی رو از بین این چهار گزینه انتخاب کنید و برای ادامه و فرمت کردن کلید Enter رو بزنید حالا درایو مورد نظر داره فرمت میشه:
بعد از اینکه درایور فرمت شد قبل از اینکه دیسک ویندوز به سراغ بقیه ی مراحل و نصب ویندوزXP بره شما سیستم رو ریست کنید و با ویندوز خودتون بالا بیایید. با این روش به احتمال فراوان درایو شما فرمت میشه.
استفاده از نرم افزارهای مخصوص
در این میان کاربرانی هستن که حوصله ی سروکله زدن با ویندوز رو ندارن، نرم افزارهایی هم برای این کار طراحی شده که یکی از آنها Phison PS22xx Formatter هست. در کل نرم افزارهای بسیار زیادی برای این کار در اینترنت موجوده که میتونید از اونها استفاده کنید.
با تشکر از دوست خوبم، آقای علیرضا سجادی(Arsn) که بنده رو در تهیه ی مطلب کمک کردن
امیدوارم این مطالب کمکی به دوستانی که با این مشکل رو به رو هستند بکنه.
موفق باشید
تمام حقوق این تاپیک متعلق به سایت و فروم سخت افزار است و کپی برداری از مطالب و حتی بخشی از آن با ذکر منبع، مانعی ندارد.
- ۹۶/۰۱/۳۱